Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Főétel
(1395 db)

Gyömbéres-tejfölös hús

A kicsontozott, lebőrözött húst kockára vágjuk és a fűszerekkel összeforgatjuk. Hűtőben egy órát állni hagyjuk. A felhevített olajon, kevergetve aranybarnára sütjük. Közben a sós vízben állni hagyott, kockaburgonyát ... tovább

Gyöngytyúk húsa citromos paradicsommártásban

A gyöngytyúkot negyedekbe vágjuk és egy lábasba helyezzük. Annyi hideg vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Beletesszük a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, vöröshagymát és a zellerzöldjét. Sóval, egész borssal ... tovább

Gyöngytyúk ragu

A gyöngytyúkot feldaraboljuk, megsózzuk törött borssal megszórjuk, és a felhevített olajban a darabokra vágott sárgarépával, vöröshagymával megpirítjuk. Leöntjük róla az olajat, megszórjuk liszttel, hozzátesszük az ... tovább

Gyöngytyúk, ahogy a Szőlőhegyen készítik

A megmosott és feldarabolt gyöngytyúkot megsózzuk, törött borssal meghintjük, majd lisztbe mártjuk. Lábasban vajat hevítünk, a szárnyasdarabokat beletéve szép pirosra sütjük. Kevés vízzel felengedjük, és fedő alatt pároljuk. ... tovább

Gyors csirke curry

Kockázzuk fel a csirkemellet, vágjuk félfőre a hagymát, daraboljuk fel a burgonyát és karikázzuk fel a répát. Hevítsük fel az olajat és pároljuk meg rajta a hagymát. Szórjuk rá a curry port és öntsük fel két evőkanál vízzel. ... tovább

Gyors, olaszos tészta

A felforrósított olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, ha összeesett hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Kétszer-háromszor átkeverve összesütjük, majd ráöntjük a paradicsomkonzervet, a levével együtt. ... tovább

Gyors, rakott karalábé

A párizsit és a karalábét kockára vágjuk. A felhevített olajban a párizsit átsütjük, majd lecsepegtetve félre tesszük. A sütőzsiradékban roppanósra pároljuk a karalábét, közben sózva, borsozva. Amíg puhul a tojást, a finomra ... tovább

Gyorséttermi bundázott csirkecomb

A csirkecombokat ketté vágjuk, majd kifilézzük. Egy éjszakára sós tejbe áztatjuk. Másnap gondosan lecsepegtetjük. A liszttel elkeverjük a fűszereket. A combokat a fűszeres liszt, tojás és az összetört kukoricapehely zsemlemorzsa ... tovább

Gyulai savanyúkáposzta

A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a félfőre vágott hagymát megpároljuk rajta. Nagylángon összesütjük a felkarikázott kolbásszal, hozzáadjuk, a szükség szerint kimosott és kissé rövidebbre vágott, káposztát. ... tovább

Gyümölccsel töltött jércemellfilé

Az aszalványokat apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk a, vízben beáztatott, jól kinyomkodott zsömlét, a darált mandulát és a tojással összedolgozzuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A mellfilét felszúrjuk, majd kívül-belül ... tovább