A hagymát, az olívabogyót és a kapri bogyót, a petrezselyem levelet apróra metéljük. A keményre főzött tojást kis kockára vágjuk, majd a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, valamint a többi hozzávalóval összeforgatjuk. A ... tovább
A finomra vágott sonkát megpirítjuk a felhevített vajban, majd ráöntjük a tejjel és ízlés szerint sóval felvert tojásokat. Nagy lángon sütjük és a szélét emelgetve, aláfolyatjuk a még híg tojást. Ha megszilárdult, félbe ... tovább
A finomra vágott sonkát megpirítjuk a felhevített vajban, majd ráöntjük a tejjel és ízlés szerint sóval felvert tojásokat. Nagy lángon sütjük és a szélét emelgetve, aláfolyatjuk a még híg tojást. Ha megszilárdult, félbe ... tovább
A felhevített olajon a vékony karikára vágott újhagymát és a cukkinit megpároljuk. Ha megpuhult a felvert, sóval, borssal ízesített tojással leöntjük és a tojás kocsonyásodásáig sütjük. Tálaláskor reszelt parmezánnal és az ... tovább
A tojásokat, a tejszínnel, a sóval és ízlés szerinti borssal felverjük. A felhevített vajban, kevergetve a kívánt szilárdságúra sütjük. Előmelegített tányérokra tálaljuk. Tálalás előtt pirosparikával meghintjük.
Idényben ... tovább
A gombát kicsumázzuk, a tönköt félretesszük és másra használjuk el. Liternyi vizet forralunk, majd az ecettel, sóval, borssal és a babérlevéllel ízesítjük. A gombafejeket egy percig főzzük benne, majd kivéve lecsepegtetjük. A ... tovább
Megtisztítunk és karikára vágunk 10 kemény tojást. Simára keverjük a majonézt a tejföllel, a finomra vágott snidlinggel, petrezselyemmel és citrommal, cukorral, fehérborssal ízesítjük. Szükség szerint sózzuk. A tojással óvatosan ... tovább
A langyos vízben a cukor és némi liszt hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt, majd a maradék lisztet, a sót és az olajat hozzákeverve rugalmas tésztát gyúrunk.
Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen, háromnegyed óra alatt ... tovább
Egy deci meglangyosított tejben a cukorral és evőkanálnyi liszttel elkeverve felfuttatom az élesztőt. Két evőkanálnyi tejet félreteszek, a többit a lisztkupac közepébe öntöm, az élesztős keverékkel, a tökmagolajjal, a sóval és a ... tovább
A felkockázott bacont zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük és a felkarikázott hagymát, a zöldjével együtt átsütjük a zsíron. A fűszereket, a tejszínt és a sajtot összemelegítjük vele. Visszakeverjük a szalonna pörcét. A ... tovább