| alapanyag | kalória (kcal) | fehérje (g) | zsír (g) | szénhidrát (g) | rost (g) | koleszterin (mg) | 
| 8 szelet mangalicaszalonna | 642 | 18.1 | 61.1 | 0 | 0 | 105 | 
| 12 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 | 
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
 Tűzálló tálba tesszük a bőréig bevagdosott szalonnát. majd az alsó felét ropogósra sütjük. Megfordítjuk és a másik oldalát félig megpirítjuk. Ekkor ráütjük a tojásokat, a fehérjét megsózzuk és addig hagyjuk a tűzön, amíg a fehérje megsül, de a sárgája még lágy marad. Azonnal tálaljuk, mert a tálban tovább sül. Vigyázzunk, a tál forró, egy tányérra téve tálaljuk.
			
			Tűzálló tálba tesszük a bőréig bevagdosott szalonnát. majd az alsó felét ropogósra sütjük. Megfordítjuk és a másik oldalát félig megpirítjuk. Ekkor ráütjük a tojásokat, a fehérjét megsózzuk és addig hagyjuk a tűzön, amíg a fehérje megsül, de a sárgája még lágy marad. Azonnal tálaljuk, mert a tálban tovább sül. Vigyázzunk, a tál forró, egy tányérra téve tálaljuk.