A gránátalma szivacsos belsejéből a magokat kaparjuk ki és turmixgépben zúzzuk össze, majd gézkendőbe öntve hagyjuk kicsepegni. Keverjük bele a cukrot és a citrom kicsavart levét. Kevergessük a cukor oldódásig, majd forraljuk be a ... tovább
A kápiapaprikát megszurkáljuk és előmelegített 200 fokos sütőbe tesszük. Egyszer megfordítva, 40 percig sütjük. Lefedve 10 percig pihentetjük, majd a héját lehúzzuk és kicsumázzuk. A felhevített olajon megpároljuk a finomra ... tovább
A zöldparadicsomot és a vöröshagymát uborkagyalun leszeljük. A sóval elkeverve egy napot állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. A levét 2 liter vízzel felöntve felforraljuk, közben beleszórjuk a mustárt és az egészborsot, végül a ... tovább
A zöldségeket megtisztítjuk, amelyiket kell kicsumázzuk. A répákat és a zellert lereszeljük, a hagymákat apróra vagdaljuk, a paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk. Edénybe téve forralni kezdjük, beletesszük a csokorba kötött ... tovább
A hozzávalókat 3 liter vízben oldódásig keverjük. Természetesen a mennyiséget arányosan növelhetjük. Tiszta hordóba öntjük, ízlés szerint fűszerezzük mustármaggal, korianderrel, szemesborssal, köménymaggal, kaporral, ... tovább
A mangót és az almát feldaraboljuk, majd a zúzott fokhagymát, a kis darabokra vágott chilit és a fűszereket beleszórva főzni kezdjük, amikor sűrűsödni kezd, beleöntjük az ecetet és rövid forralás után üvegekbe merjük. ... tovább
A marhahúst lezsírozzuk és a hártyáit eltávolítjuk. 3-4 mm-es szeletekre vágjuk. A pác hozzávalóival összeforgatjuk és egy éjszakán át, hűtőben, állni hagyjuk. Lecsepegtetjük, és az egyik végüket fogpiszkálóval átszúrjuk. ... tovább
Egy edényben /amelybe bele fog férni a dió/ a 250 g cukrot sziruposítom az 1 dl vízzel.
A diót egy edény forrásban lévő vízbe tesszük, rövid ideig előfőzzük, majd leszűrjük és azonnal a forró, tűzről levett szirupba tesszük. ... tovább
A citrom sárga héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk, majd a cukorhoz adjuk. Ráöntünk a 6 deci vizet és csendes tűzön felforraljuk. Néhány percig forraljuk, közben a keletkező habot leszedjük. Szűrjük át. A gyömbért ... tovább
A szép fehér, tömött karfiolt rózsáira szedjük, többször lemossuk, végül hideg sós vízben áztatjuk. Ismét lemossuk és sós vízben 10 percig blansírozzuk. A karfiolrózsákat lecsepegtetve üvegbe rakjuk, leöntjük gyengén sós, ... tovább