Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Jerky avagy szárított marhahús

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 750 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Előételek, Házi befőzés, Főétel előtt, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál mustár por 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál szárított vöröshagyma 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál Worcestershire mártás 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál feketebors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál borókabogyó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál koriander 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1.5 kg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
50 gramm konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A marhahúst lezsírozzuk és a hártyáit eltávolítjuk. 3-4 mm-es szeletekre vágjuk. A pác hozzávalóival összeforgatjuk és egy éjszakán át, hűtőben, állni hagyjuk. Lecsepegtetjük, és az egyik végüket fogpiszkálóval átszúrjuk. Magasra emelt sütőrácsra helyezzük, úgy, hogy a húsok ne érjenek össze. 75 fokon 3 órát, majd 55 fokon 4 órát, végül 30 fokon 5 órát szárítjuk. Végül a fogpiszkálót kiszedve, kiszellőztetjük és tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)