Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Édességek
(468 db)

Párnafánk

12 deka lisztet és ugyanennyi vajat összedolgozunk, majd téglalappá formáljuk. A többi hozzávalóból, a szódavizet fokozatosan hozzáadva kemény rétestésztát gyúrunk és rövid pihentetés után, lisztezett deszkán, vékonyra ... tovább

Pezsgőkrémes gümölcskehely

A gyümölcsöket tisztítsuk meg, a nagyobbakat daraboljuk fel és tegyük őket poharakba. A zselatint oldjuk fel, adjunk hozzá ribizlilevet, narancslevet. Forraljuk fel és hagyjuk hűlni. Tegyük a gyümölcsöket kelyhekbe és öntözzük meg ... tovább

Pisztáciás eperparfé

A megtisztított és feldarabolt epret serpenyőbe szórjuk és meghintjük a cukorral. Összefőzzük és kissé beforraljuk a levét. Végül áttörjük. A tojássárgájákat elkeverjük a tejjel és a mézzel. Kis lángon, kevergetve ... tovább

Pisztáciás narancsparfé

A sózatlan, héjmentes pisztáciát szárazon pirítsuk meg és vágjuk durvára. Tegyük félre. Kevés vízben főzzük fel a narancsok és a lime héját. Keverjük bele a citrusok kicsavart levét és a cukrot. Végül, gőz felett keverjük ... tovább

Pityu pöspökkenyere

A tojások sárgáját a fele cukorral, a citromhéjjal és a rummal habosra keverjük. A maradék cukorral és sóval keményre felvert tojásfehérjét a liszttel felváltva belekeverjük. Végül beleforgatjuk a mandulalapocskát és a mazsolát. ... tovább

Pozsonyi kocka

A tésztát, előírás szerint, megfőzöm, leszűröm és hűlni hagyom. Egy tepsit kikenek egy evőkanál vajjal és meghintem zsemlemorzsával. A tojások sárgáját simára keverem a maradék vajjal, a cukorral, reszelt citromhéjjal, a ... tovább

Pudingos almatorta

A leveles tésztával kibélelünk egy gyümölcstortaformát. A széleit levágjuk és másra használjuk fel. A tojások sárgáját a cukor felével, a borral és a tejföllel habosra keverjük, majd beleforgatjuk a pudingport és a tésztára ... tovább

Pudingos-ricottás epertorta

Kevés tejben elkeverjük a pudingport. A többi tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a pudingos masszát. Kevergetve felfőzzük, majd a lángot kikapcsolva, időnként megkeverve, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt habosra keverjük a ... tovább

Puncsgolyók

A cukrot egy deci vízzel felforraljuk, majd langyosra hűtjük, belekeverjük a szörpöt és a rumot, majd hozzáadjuk a vajat és a kakaót. Végül beledolgozzuk, a darált dióval összeforgatott, édes kekszből vagy piskótából készített ... tovább

Puncsgolyók

A piskótát két tenyerünk között szétmorzsoljuk. A cukorból és 1 dl vízből szirupot készítünk. Ha kihűl összekeverjük a szörppel és a rummal, majd ráöntjük a piskótamorzsalékra és jól átkeverjük. Kicsit állni hagyjuk, ... tovább