Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pozsonyi kocka

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt-sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Hétköznapi vacsora, Uzsonna, Buli, Rakott, Csőben sült, Édes, Meleg, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 teáskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
30 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
30 dkg mák 537 20.5 38.2 23.9 10 0
30 dkg szilvalekvár 227 1.3 0 54 0 0
20 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 kg szélesmetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tésztát, előírás szerint, megfőzöm, leszűröm és hűlni hagyom. Egy tepsit kikenek egy evőkanál vajjal és meghintem zsemlemorzsával. A tojások sárgáját simára keverem a maradék vajjal, a cukorral, reszelt citromhéjjal, a darált mákkal és a mazsolával. Belekeverem a tejfölt és a felvert tojásfehérjét, óvatosan beleforgatom tésztát. A tészta harmadát tepsibe teszem és rákenem a lekvár felét, megint tészta és lekvár következik, a tetejére tészta kerül. Előmelegített 170 fokos sütőben, fél óra alatt pirosra sütöm.
Felkockázva, porcukorral meghintve tálalom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)