Máglyarakás
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
10 db
kifli |
120.1 |
4.1 |
0.7 |
25 |
1.3 |
0 |
75 dkg
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
5 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
15 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 csomag
vaníliás cukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
5 dkg
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
ízlés szerint
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 evőkanál
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
2 evőkanál
baracklekvár |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
5 dkg
mazsola |
287 |
2.4 |
0 |
65 |
5.4 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A szikkadt kifliket 1 cm-es szeletekre vágjuk. A tejet elkeverjük a tojássárgájával, sóval, a vaníliás cukorral és a cukor harmadával, majd ráöntjük a kiflikre és néhányszor átforgatva állni hagyjuk, amíg a levet fel nem szívja. Az almát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
Egy tepsit kivajazunk és meghintünk zsemlemorzsával, majd az aljára terítjük az áztatott kiflit . Erre a rétegre kerül a cukor másik harmadával és a fahéjjal, durvára vágott dióval és mazsolával összeforgatott, szeletelt alma. Előmelegített, 175 fokos sütőben 30 percig sütjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, belekeverjük a baracklekvárt, majd az almára simítjuk, villával megcifrázzuk. Visszatesszük a sütőbe, és 150 fokon további 15 percig sütjük vagyis inkább szárítjuk.
Langyosan vágjuk kockákra.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)