Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Máglyarakás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Buli, Rakott, Csőben sült, Édes, Hideg, Meleg, Tésztafélék, Gyümölcsök, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 db kifli 120.1 4.1 0.7 25 1.3 0
75 dkg alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
5 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
ízlés szerint fahéj 0 0 0 0 0 0
3 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 evőkanál baracklekvár ? ? ? ? ? ?
5 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szikkadt kifliket 1 cm-es szeletekre vágjuk. A tejet elkeverjük a tojássárgájával, sóval, a vaníliás cukorral és a cukor harmadával, majd ráöntjük a kiflikre és néhányszor átforgatva állni hagyjuk, amíg a levet fel nem szívja. Az almát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
Egy tepsit kivajazunk és meghintünk zsemlemorzsával, majd az aljára terítjük az áztatott kiflit . Erre a rétegre kerül a cukor másik harmadával és a fahéjjal, durvára vágott dióval és mazsolával összeforgatott, szeletelt alma. Előmelegített, 175 fokos sütőben 30 percig sütjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, belekeverjük a baracklekvárt, majd az almára simítjuk, villával megcifrázzuk. Visszatesszük a sütőbe, és 150 fokon további 15 percig sütjük vagyis inkább szárítjuk.
Langyosan vágjuk kockákra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)