Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pisztáciás eperparfé

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Tojás, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint mentalevél 0 0 0 0 0 0
igény szerint habtejszín 284 15.5 23.7 1.9 0 77
10 dkg étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
50 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
3-4 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
4 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 teáskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 maréknyi pisztácia 600 20.8 51.6 12.5 6.5 0
4 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
4 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított és feldarabolt epret serpenyőbe szórjuk és meghintjük a cukorral. Összefőzzük és kissé beforraljuk a levét. Végül áttörjük. A tojássárgájákat elkeverjük a tejjel és a mézzel. Kis lángon, kevergetve sűrűsödésig főzzük. Ha két massza kihűlt, a tejszínt kemény habbá verjük és a három elegyet a durvára vágott pisztáciával összeforgatjuk. A krémet folpackkal bélelt formába öntjük, majd, mélyhűtőben, egy éjszakát fagyasztjuk. Tálalás előtt húsz percre áttesszük a hűtőbe, majd a formából kiborítva felszeleteljük. Reszelt csokoládéval, tejszínhabrózsákkal és mentalevekkel díszítve adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)