A mogyorót szárazon megpirítjuk, majd durvára vágjuk. A kandírozott narancshéjat kis darabokra vágjuk. Végül a vajjal, a cukorral és a tejszínnel elkeverve, majdnem forrpontig hevítjük. Végül hozzáadjuk a lisztet. Simára keverjük. ... tovább
A tojásokat keverjük habosra a langyos zsírral, adjuk hozzá az összeszitált lisztet, darás és a sót. Ezekkel is dolgozzuk össze, majd forgassuk bele az áttört túrót. Hűtőben pihentessük egy órát. Az olajon pirítsuk meg a ... tovább
A narancsok héját lereszeljük, majd a levüket kicsavarjuk, 5 evőkanálnyit félre teszünk. A vajat a cukorral habosra keverjük, beleforgatjuk a narancshéjat, a tojást, a narancslevet és a liszttel összegyúrjuk. Fél órára hideg helyre ... tovább
A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a narancs levét és a joghurtot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd beleszitáljuk a tojásos keverékbe. Végül hozzáadjuk a kandírozott narancsot és a feldarabolt ... tovább
A cukrot hevítsük, addig, amíg folyékony nem lesz, de, nagyon ne karamellizálódjon és vegyük le a tűzről. Keverjük el benne a mézet, és a likőrt Adjuk hozzá a kanál vajat. Hagyjuk hűlni kicsit. Reszeljük le a narancs héját és ... tovább
A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a narancs lereszelt héját, a kicsavart levét, a tojást és a sót. Ezzel is habosra keverjük. Hozzádolgozzuk a lisztet és gombócot formálva a tésztából hűtőbe ... tovább
A lisztet, a cukrot és a sót összeszitáljuk. A hideg vajat kockára vágjuk, majd gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk a lisztes keverékkel. Osszuk a tésztát három részre. Végül a két tojássárgájával elkeverünk két evőkanál ... tovább
A cukorból és negyed liter vízből szirupot főzünk, majd a megtisztított, kimagozott és feldarabolt gyümölcsöket pár percig főzzük benne, majd a levet leszűrjük. Feloldjuk benne a zselatint. A vékonyra vágott kalácsszeleteket ... tovább
A langyos tejbe szórjunk kevés cukrot és morzsoljuk bele az élesztőt. Futtassuk fel. A liszt közepébe öntsük a tojássárgájákat, az élesztős tejet és a sót. Gyúrjuk össze, majd a végén dolgozzuk bele a megolvasztott, de már csak ... tovább
A hozzávalókból 6 evőkanál vízzel rugalmas tésztát gyúrunk, majd különféle formákra szúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. 160 fokra előmelegített sütőben, aranysárgára sütjük.
Fémdobozban sokáig eláll. ... tovább