Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Esemény:

tavaszi-koranyári receptverseny
(120 db)

Sertésrolád spenóttal és tojással

A lehártyázott, kicsontozott sertéskarajt roládszerűen felvágjuk, majd gyengéden kiverjük. Egy kanál felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk, majd a felvert tojást ráöntve lágy rántottát sütünk belőle. ... tovább

Sertésszűz tárkonyos mártással

A darabokra vágott újhagymát, az ecetet, a bort és két ág tárkonyt gyorsforralóba teszünk, majd a felére beforraljuk. Leszűrjük és hűlni hagyjuk. A vajat edénybe tesszük és vízfürdőbe tesszük. Kevergetve felolvasztjuk, a ... tovább

Skót karamell shortcake

A puha vajat habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a lisztet és az őrölt mandulát is. Ezt a puha masszát belenyomkodtam egy kisebb kivajazott tepsibe és elsimítottam a kezemmel, villával megszurkáltam a tésztát. 175 fokos ... tovább

Sonkás calzone avagy kenyérben sült sonka

Az összeszitált lisztet, sót, cukrot, élesztőt tegyük a kenyérsütőgépbe, öntsünk hozzá negyed liter langyos vizet és az olajat, majd tegyük dagasztó programra. Persze kézzel is összegyúrhatjuk és egy órát, meleg helyen, ... tovább

Sonkás zöldborsóragu

A kis kockára vágott bacont zsírjára sütjük, majd a pörcöt kivéve, a zsírban megpirítjuk, a finomra metélt hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a zöldborsót. Megfűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és ... tovább

Sörös császárhús velesült káposztával

A császárhús bőrét, de csak a bőrét, rombusz alakban bevagdossuk, majd bedörzsöljük a köményből, a zúzott fokhagymából és kevés sóból álló keverékkel. leöntjük a sörrel és egy éjszakán át hagyjuk a hűtőben pihenni. A ... tovább

Sós vargabéles csirkével

Előírás szerint főzzük meg a finommetéltet és hagyjuk kihűlni. Az áttört túrót keverjük el a tojások sárgájával, 2 deci tejföllel, a pörköltszafttal, a felvagdosott olívával és a kicsontozott, majd apróra metélt ... tovább

Spárga hollandi mártással

Vásárláskor a spárga frissességét én úgy szoktam ellenőrizni, hogy két szárat összedörzsölök, ha nyikorog, akkor elfogadható frissességű. A zöldspárgát nem kell meghámozni, de a fás részt le kell törni. A spárga két ... tovább

Spárgakrémleves zöld olajjal

A zöldségalaplébe dobjuk a kis kockára vágott burgonyát és felforraljuk. Sóval, kevés cukorral és pár csepp citromlével ízesítjük. Tíz perc forralás után hozzáadjuk a feldarabolt spárgát. Újabb tíz perc múlva botmixerrel ... tovább

Spenótos aprópecsenye

A burgonyát kis kockára vágjuk és bő olajban aranybarnára sütjük. Közben a felhevített olajban az apró kockára vágott csirkemellet pirosra sütjük, közben sóval borssal, a zúzott fokhagymával és csipetnyi szerecsendióval ... tovább