Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Spárgakrémleves zöld olajjal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

Spárgakrémleves zöld olajjal
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 liter zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
10 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
50 dkg spárga 16 2 0.1 1.8 1.5 0
1 evőkanál mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Zöld olaj
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Spárgakrémleves zöld olajjal
A zöldségalaplébe dobjuk a kis kockára vágott burgonyát és felforraljuk. Sóval, kevés cukorral és pár csepp citromlével ízesítjük. Tíz perc forralás után hozzáadjuk a feldarabolt spárgát. Újabb tíz perc múlva botmixerrel áttörjük és beleöntve a tejszínt, összeforraljuk. Tálalás előtt megcsepegtetjük az olajjal, megszórjuk a megpirított és durvára vágott mandulával. Betétnek buggyantott tojást adhatunk.


Zöld olaj

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)