Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Koleszban főztük
(161 db)

Répás rakotthús

A burgonyát vékonyra karikázzuk, a húst felszeleteljük. Tepsibe öntjük az olajat, ráterítjük a burgonyát, majd a hússzeleteket. Közben sózzuk, borsozzuk. A finomra metélt hagymát, fokhagymát és bazsalikomot elkeverjük az ... tovább

Retekzöldje leves

A felhevített vajon pároljuk át, a finomra vágott lila hagymát, majd adjuk hozzá az apróra vágott krumplit. Ha az is átsült, öntsük fel az alaplével és főzzük puhára, majd hozzáadva retek zöld levelét, még három percig ... tovább

Richárd túrós zsemléje

A zsemlék tetejét levágjuk, belüket kiszedjük. A zsemlék kiszedett belsejét túróval, cukorral és a tojásokkal összekeverjük. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy jól keverhető legyen. A zsemléket a levágott tetővel egy pillanatra ... tovább

Rizs spanyolosan

Nagyszerű módja a maradék főtt rizs felhasználásának, de önmagáért is érdemes elkészíteni. A felhevített vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, zellert és paprikát. Ráöntjük a kézzel összetört paradicsomkonzervet, a ... tovább

Rizses lecsókolbász

A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A zsírján megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd, a kis kockára vágott, paprikát és a paradicsomot. Hozzáadjuk, a zúzott fokhagymát és a felkarikázott ... tovább

Rumos golyók

A mazsolát ledaráljuk, majd a felmelegített rummal leöntjük és fél órát állni hagyjuk. A lehűtött csokoládét lereszeljük és a puha vajjal, cukorral, vaníliával elkeverjük, beleforgatjuk a mazsolát a levével együtt. diónyi ... tovább

Sajtos brokkolileves

A felhevített vajban megpároljuk a finomra vágott hagymát és a fokhagymát. Felöntjük az alaplével, majd belefőzzük a brokkoli kis kockára vágott szárát. A puhára főtt, hozzáadjuk a virágokat, a tejszínt, fűszerezzük és ... tovább

Sajtos-tojásos zsemle sütve

A szikkadt zsemléket félbevágjuk, majd a belsejüket kikaparjuk. Az elmorzsolt zsemlebelsőket a tejjel elkeverjük. A majonézbe keverjük kefírt, a fűszereket, a juhtúrót, a reszelt parmezánt, a kockára vágott, keményre főtt tojást, ... tovább

Sertésszűzes baguette

A sertésszüzet lehártyázzuk, majd borsba és olajba forgatjuk. Egy éjszakát pihenni hagyjuk, vékonyan felszeleteljük és a lecsepegett zsiradékon átsütjük. A megpirított baguettek alját, az ajvarral megkenjük és a hússzeleteket ... tovább

Sonkás rétes

A ledarált bacont és vöröshagymát pároljuk át, egy evőkanál olajon. Keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a 4 keményre főzött, apróra vágott tojást és a ledarált sonkát. Végül dolgozzuk el a tejföllel és egy ... tovább