Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Gombafélék
(143 db)

Gombakrémleves pirított magokkal

A felhevített olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát. Dobjuk rá az apróra vágott gombát, a tört fokhagymát és süssük zsírjára, fűszerezzük meg, végül szórjuk rá a lisztet. Ha kissé megbarnult, öntsük fel az alaplével. ... tovább

Gombás batyu

Egy deci langyos tejbe keverjük a cukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk. A lisztet a felfutott élesztővel, egy tojással és kiskanálnyi sóval és a maradék tejjel összegyúrjuk, majd beledagasztjuk a langyos vajat. Meleg helyen, kb. ... tovább

Gombás borjúnyelv

A nyelvet megmossuk, fazékba tesszük, majd fehérborral, sóval, borssal, feldarabolt leveszöldséggel, hagymával, fokhagymával ízesített, annyi vízben, amennyi éppen ellepi, megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és leszedjük a ... tovább

Gombás borjútekercs cukkinivel

A szalonnát és a gombát finomra vágjuk, majd a szalonnát zsírjára sütjük és a gombával összepároljuk, közben fűszerezzük a bazsalikom harmadával és a zúzott fokhagymával. A borjúhúst vékony szeletekre vágjuk, gyengéden ... tovább

Gombás borjútokány

A felhevített olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát. A vékony csíkokra vágott borjúhúst átsütjük rajta. Megfűszerezzük és felöntjük a borral. Fedő alatt, kis lángon félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt ... tovább

Gombás halfilé

A harcsafiléket besózzuk és kicsit állni hagyjuk. Közben 2 evőkanál felforrósított vajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a szeletekre vágott gombát. Megfűszerezzük és zsírjára sütjük, meghintjük a liszttel és ... tovább

Gombás korhelyleves

A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd megpároljuk rajta a finomra metélt hagymát. Hozzáadjuk a gombát és ha levet eresztett, a rövidebb szálakra vágott káposztát. Felöntjük vízzel és majdnem puhára főzzük. Közben ... tovább

Gombás marhanyárs

Az érlelt hátszín pörkölthús méretű kockára vágjuk, majd a lecsepegtetett gombával és a kockára vágott zöldségekkel váltakozva, beáztatott bambuszpálcára húzkodjuk. A kész nyársakat borsozzuk és olajjal bekenjük, fél óra ... tovább

Gombás muffin

Egy evőkanál felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a felkockázott gombát a zsírjára sütjük rajta. Közben sózzuk, borsozzuk és a finomra vágott petrezselyemzölddel és a letépkedett kakukkfűlevelekkel, ... tovább

Gombás paella

Az olaj felét melegítsük fel és pároljuk meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a kis darabokra vágott gombát és sonkát. Ha a gomba a levét kiadta keverjük bele a rizst és átforgatva pároljuk öt percig, ... tovább