Gombás borjútekercs cukkinivel
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 70 dkg
borjúcomb |
110 |
19.5 |
4.5 |
0.3 |
0 |
86 |
| 10 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
| 15 dkg
vargányagomba |
40 |
5.7 |
0.2 |
3.8 |
6.9 |
0 |
| 1 csokor
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 db
cukkíni |
31 |
1.5 |
0.4 |
5.3 |
0.8 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A szalonnát és a gombát finomra vágjuk, majd a szalonnát zsírjára sütjük és a gombával összepároljuk, közben fűszerezzük a bazsalikom harmadával és a zúzott fokhagymával. A borjúhúst vékony szeletekre vágjuk, gyengéden kiverjük és megkenjük a kihűlt gombapéppel, majd szorosan feltekerjük és kétujjnyi darabokra vágjuk.
Az ujjnyi karikára vágott cukkinivel és bazsalikomlevelekkel váltakozva nyársra húzzuk és olajjal bepermetezve, grillrácson forgatva pirosra sütjük.
Grillezett paradicsommal és zöldsalátával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)