Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás halfilé

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Főétel, Hétvégi ebéd, Karácsony, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
80 dkg afrikai harcsa ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A harcsafiléket besózzuk és kicsit állni hagyjuk. Közben 2 evőkanál felforrósított vajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a szeletekre vágott gombát. Megfűszerezzük és zsírjára sütjük, meghintjük a liszttel és átkeverjük, ráöntjük a fehérbort, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik a leve. A maradék vajjal kikenünk egy tepsit, a filéket egymás mellé belefektetjük és ráhalmozzuk a gomás masszát, bőven meghintjük a reszelt sajttal és előmelegített 180 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt, a sajt pirulásáig sütjük.
Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)