| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1,5 liter zöldségalaplé | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 evőkanál balzsamecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 evőkanál tökmag | 616 | 33.9 | 51.5 | 3.6 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál napraforgómag | 583 | 22.5 | 49 | 12.3 | 6.3 | 0 |
| 1 evőkanál szezámmag | 639 | 26.3 | 54.8 | 9.4 | 12.6 | 0 |
| 1 evőkanál mandulalapocska | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 1 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 1 kávéskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 25 dkg erdei gomba | 41 | 5.7 | 0.4 | 3.8 | 6 | 0 |
| 25 dkg csiperke gomba | 39 | 5.9 | 0.2 | 3.3 | 1.9 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát. Dobjuk rá az apróra vágott gombát, a tört fokhagymát és süssük zsírjára, fűszerezzük meg, végül szórjuk rá a lisztet. Ha kissé megbarnult, öntsük fel az alaplével. Forraljuk össze, majd botmixerrel keverjük bele a tejszínt. Tálaláskor, díszítsük a szárazon megpirított magokkal és a balzsamecettel.