Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Szabadban
(401 db)

Zöldséges bárány diszkoszban

A bárányhúst kockára vágjuk, majd az olajjal, a finomra metélt hagymafélékkel és a zöldfűszerekkel elkeverve, fél órát pihentetjük. A paprikát, a paradicsomot és a padlizsánt szintén felkockázzuk, megsózzuk és összeforgatjuk a ... tovább

Zöldséges bárányragu

A zöldségeket feldaraboljuk, a húst nem túl nagy kockára vágjuk. A pirospaprikát a liszttel összekeverjük és a húst beleforgatjuk. A felforrósított olajon pirosra sütjük, majd kivéve, félre tesszük. A sütőzsiradékba öntjük a ... tovább

Zöldséges csirkecomb

A zöldségeket vágjuk nagy kockára. A fűszereket keverjük össze és egy részével a csirkecombokat, a másik részével a zöldségeket forgassuk át. Mindent tegyük egy olajjal kikent tepsibe. Öntsük alá a bort és rakjuk a tetejére a ... tovább

Zöldséges gersli

A gerslit (hántolt árpa), egy teáskanál olajon kicsit megpirítjuk, majd felöntve négy deci vízzel, fél óra alatt, némi sót beledobva, puhára főzzük. Közben a répát vékony csíkokra, a cukkínit rudacskákra, a hagymát és a ... tovább

Zöldséges üvegtészta leves

Forraljunk fel másfél liternyi vizet és dobjuk bele az üvegtésztát, zárjuk el a lángot és lefedve hagyjuk állni negyed órát. Wokban vagy nagy serpenyőben hevítsük fel a szezámolajat, keverjük bele a vékony csíkokra vágott répát ... tovább

Zöldséges-árpás marhaegytál

A felforrósított olajon süssük pirosra a bacont, majd süssük át rajta, a sóval, borssal ízesített lisztben megforgatott marhahúskockákat. Ha jól megpirult keverjük bele a felkockázott hagymát, gombát és zellert. Ha, a hagyma, ... tovább

Zöldségnyárs

Az olajba keverjük a zöldfűszereket, a zúzott fokhagymát és a borsot. A felkarikázott cukkinit, a darabolt hagymát, paprikát és padlizsánt váltakozva nyársra húzzuk és az olajos pácba fektetjük. Egy óra múlva lecsöpögtetjük a ... tovább

Zöldségnyárs roquefortmártással

A joghurtot keverjük simára a megreszelt sajttal, a zúzott fokhagymával és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. ... tovább

Zöldségsaláta oroszosan

Vizet forralunk, majd megsózva a borsót, a leszálkázott és ujjnyi darabokra vágott zöldbabot, a felkockázott burgonyát és répát puhára főzzük. Ügyelve az eltérő puhulási időkre. A levet a végén leszűrjük, de ne dobjuk ki, ... tovább

Zománcos édesburgonya

A meghámozott csicsókát és az almát egyforma kockára vágjuk. Az almabort, az ecetet és a cukrot elkeverjük, majd összeforgatjuk az almás keverékkel. Mély serpenyőben felforrósítjuk az olajat és beleöntjük az édesburgonyás ... tovább