Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Böjt
(487 db)

Cukkini tócsni

A cukkinit reszeljük le almareszelőn, sózzuk meg és forgassuk át. Hagyjuk pihenni, majd 20 perc múlva csavarjuk ki a levét. Keverjük el a liszttel, a tojásokkal, a zúzott fokhagymával, a finomra vágott petrezselyemmel és ízlés szerint ... tovább

Cukkinifelfújt

A paradicsomot meghámozzuk és kockára vágjuk. A vörös- és fokhagymát finomra metéljük. Egy evőkanál olajon a hagymaféléket megpároljuk, belekeverjük a paradicsomot, a mézet, a rozmaringot és sózva, borsozva összefőzzük, végül ... tovább

Curry spenóttal

Az előzőleg, egy éjszakára beáztatott, mungóbabot háromszoros mennyiségű vízben főzzük meg. Ha egy babszem az ujjaink között könnyen szétnyomható, megfőtt. Törjük villával össze. A spenótot, két bögre vízben, főzzük ... tovább

Currys karfiolfőzelék

A rózsáira szedett karfiolt a zöldségalaplében puhára főzzük. Közben a felforrósított olajban megpezsgetjük a lisztet, majd belekeverjük a curryport. Felöntjük kevés főzőlével és a tejszínnel. összeforraljuk a karfiollal és ... tovább

Daragombóc

A tejbe keverjük a cukrot és felforraljuk a vajjal, majd egyenletes sugárban beleöntve a darát, folyamatos keverés mellett tejbegrízzé fűzzük. Hagyjuk kihűlni, a kis kockára vágott zsemlével és a tojássárgájával keverjük el, ... tovább

Dél-tiroli böjti gombócleves

1-1,5 ek vaj 1 db salotta 250 g szikkadt, többnapos kenyér (pl. magos rozsos kenyér) 2 db tojás ... tovább

Diós-márványsajtos mártogató

A márványsajtot villával áttörjük, majd hozzákeverjük a citrom levét, a joghurtot, a brandyt, a borsot és a durvára vágott diót. Legalább egy órát hagyjuk összeérni az ízeket. Csíkokra vágott sárgarépával, zellerszárral, ... tovább

Dödölle

A kockára vágott burgonyát, annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. A főzőlével együtt áttörjük és a lisztet fokozatosan hozzáadva, sűrű masszává keverjük. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen csomós. A felhevített ... tovább

Édes-savanyú hal

Vágjuk a harcsafilét dobókockányi darabokra, majd sóval és borssal megszórva forgassuk át és hagyjuk állni. A mártáshoz a a paprikákat, lehetőleg többféle színűt használjunk, vágjuk vékony szeletekre, a répát csíkokra, a ... tovább

Édes-savanyú paprikaragu

A félfőre vágott hagymát az olajban átsütjük, hozzáadjuk a kicsumázott és nagyobb kockára vágott paprikákat. Addig pároljuk, amíg kissé összeesik. Sózzuk, borsozzuk. A lehámozott és apró kockára vágott paradicsomot, a zúzott ... tovább