Daragombóc
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 db
zsemle |
147 |
5.1 |
0.4 |
30.8 |
0.5 |
0 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
5 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
5 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
20 dkg
búzadara |
0 |
9.4 |
1 |
73.4 |
7.2 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tejbe keverjük a cukrot és felforraljuk a vajjal, majd egyenletes sugárban beleöntve a darát, folyamatos keverés mellett tejbegrízzé fűzzük. Hagyjuk kihűlni, a kis kockára vágott zsemlével és a tojássárgájával keverjük el, végül forgassuk bele, a csipet sóval keményre vert tojásfehérjét. Negyedóra pihentetés után szaggassuk diónyi gombócokra és gyenge forrásban lévő, sós vízben főzzük ki.
Tálalhatjuk olvasztott vajjal leöntve, cukros mákkal vagy dióval megszórva ill. pirított morzsába forgatva, gyümölcsízzel.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)