Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Diós-márványsajtos mártogató

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Savanyú, Tejtermékek, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1/2 dl brandy 0 ? ? ? ? ?
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
10 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A márványsajtot villával áttörjük, majd hozzákeverjük a citrom levét, a joghurtot, a brandyt, a borsot és a durvára vágott diót. Legalább egy órát hagyjuk összeérni az ízeket.
Csíkokra vágott sárgarépával, zellerszárral, karalábéval és almával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)