Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Édes-savanyú hal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Böjt, Hirtelen sült, Párolt, Wok, Olajsütő, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Halak, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
3 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
60 dkg afrikai harcsa ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Vágjuk a harcsafilét dobókockányi darabokra, majd sóval és borssal megszórva forgassuk át és hagyjuk állni. A mártáshoz a a paprikákat, lehetőleg többféle színűt használjunk, vágjuk vékony szeletekre, a répát csíkokra, a hagymát finomra. A gyömbért és a fokhagymát reszeljük le. Három evőkanál felhevített olajban pároljuk egy percig a hagymát, a gyömbért és a répát, majd dobjuk hozzá a paprikát és a fokhagymát. Két perc után öntsük rá a szójaszószt, a mézet és az ecetet. Ha összeforrt sűrítsük be a teáskanálnyi keményítővel elkevert borral. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal. A szárazra itatott haldarabokra hintsük rá a megmaradt keményítőt, forgassuk át és süssük, bő olajban, ropogósra. Kisebb serpenyő esetén, inkább több részletben. Ha az összes hal kisült keverjük a mártásba és azonnal tálaljuk.
Párolt rizs kínáljunk mellé.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)