Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 167 találat

Ízes oldalas

Az oldalast daraboljuk fel 2 csontnyira, majd kenjük be a mustárból, sóból, mézből és ketchupból készült mártással. Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap fektessük tepsibe, öntsünk alá 3 dl vizet és fóliával szorosan fedjük ... tovább

Zöldséges-meggyes chutney

A felhevített olajon a finomra vágott zöldséget megpirítjuk, rádobjuk a két csípős és a három TV paprikát, majd jól átforgatjuk. A kicsire vágott paradicsommal és a fűszerekkel összeforraljuk. A vörösbort belekeverve felfőzzük. ... tovább

Édes chili szósz

A barnacukrot száraz serpenyőben felolvasztjuk, majd a finomra vágott hagymaféléket átpároljuk vele. Hozzáadjuk az apróra vágott chilit, ízlés szerint a magjával együtt. Rászórjuk a narancs lereszelt héját és felöntjük a ... tovább

Mézes-mustáros csirkés szendvics

A csirkemellet csíkokra vágjuk, elkeverjük, a sóval, borssal, a cacennyi borssal, a fokhagymagranulátummal és az oregánóval. Végül a felhevített olajban pirosra sütjük. Ha elkészült, összeforgatjuk a mézzel és a mustárral. A ... tovább

Parasztos hagymatokány

A szalonnát kis kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt félretesszük. A zsiradék harmadában a félbe, majd egymásra fektetve, csíkokra vágott kenyeret pirosra sütjük. Ezt is félre tesszük. A félretett zsír felében, két ... tovább
cimkék

Fahéjas kenyér

A hozzávalókat kenyérsütőgépbe öntjük és 2 deci langyos vizet hozzáöntve tésztává dagasztjuk. Fél órát kelni hagyjuk, majd lisztezett deszkán átgyúrva, újabb fél órát kelesztjük. Megformázva, sütőpapírral bélelt tepsire ... tovább

Tojásleves citrommal és tárkonyecettel

A felhevített olajban megpirítjuk a lisztet, ha zsemleszínűvé válik, hozzáadjuk a köménymagot és a citrom lereszelt héját. Rádobjuk a paprikát és 1 liter vízzel felöntve felforraljuk. Beledobjuk a zúzott fokhagymát és ... tovább

Marinara mártás

A fekhevített olajon pároljuk meg, az apróra vágott hagymát, zellert és répát, ha megpuhultak keverjük bele a zúzott fokhagymát és a fűszereket, forrósítsuk fel és öntsük hozzá a kézzel elmorzsolt paradicsomkonzervet. Kis lángon ... tovább

Almás káposztán sült oldalas

A beáztatott cserépedénybe terítjük a káposztát, majd rászórjuk a szilvát és a negyedelt almát. Beborítjuk a szeletelt kolbásszal és a sóval, borssal meghintett oldalassal. Hideg sütőbe tesszük és 150 fokra állítva a sütőt, 4 ... tovább

Az árpagyöngy avagy gersli

A párolt gersli, rizs helyett köretként, zöldségekkel elkeverve salátának, vagy gyümölcsökkel és darált magokkal vegyítve édességnek is kitűnő. A gerslit mossuk át, legalább négyszer, majd öntsük fel 2 pohárnyi vízzel és ... tovább