Parasztos hagymatokány
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 4 evőkanál
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| 1 teáskanál
erőspaprika-krém |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 evőkanál
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
| 8 szelet
toastkenyér |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 8 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 20 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
4 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A szalonnát kis kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt félretesszük. A zsiradék harmadában a félbe, majd egymásra fektetve, csíkokra vágott kenyeret pirosra sütjük. Ezt is félre tesszük. A félretett zsír felében, két tojásonként lepényeket sütünk, majd felcsíkozzuk. Mehet a félretett alapanyagokhoz. A többi zsiradékban átpirítjuk a félfőre vágott hagymát, átfonnyasztjuk, majd a borral felöntve zsírjára sütjük. Fűszerezzük és a többi hozzávalóval összeforgatjuk.
Tányérokra halmozva, erős paprikával meghintve és tejföllel megkenve tálaljuk.
Friss paprikát, paradicsomot kínáljunk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)