Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Parasztos hagymatokány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék:
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 teáskanál erőspaprika-krém ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
8 szelet toastkenyér ? ? ? ? ? ?
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
4 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szalonnát kis kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt félretesszük. A zsiradék harmadában a félbe, majd egymásra fektetve, csíkokra vágott kenyeret pirosra sütjük. Ezt is félre tesszük. A félretett zsír felében, két tojásonként lepényeket sütünk, majd felcsíkozzuk. Mehet a félretett alapanyagokhoz. A többi zsiradékban átpirítjuk a félfőre vágott hagymát, átfonnyasztjuk, majd a borral felöntve zsírjára sütjük. Fűszerezzük és a többi hozzávalóval összeforgatjuk.
Tányérokra halmozva, erős paprikával meghintve és tejföllel megkenve tálaljuk.
Friss paprikát, paradicsomot kínáljunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)