Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 39 találat

Tojásos sült rizs

A rizst a szokásos módon megpároljuk. A felvert tojásokból a felhevített olajon, két részletben vékony rántottát sütünk, de ne szárítsuk ki. Az újhagymát zöldjével együtt vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy serpenyőben vagy ... tovább

Csípős-savanyú leves

A fafülgombát beáztatjuk langyos vízbe, úgy fél óra múlva lecsepegtetjük és vékony csíkokra vágjuk. hasonló darabokra vágjuk a répát, a bambuszrügyet és a tofut. A maradék főtt vagy sült csirkemellet, de bármilyen maradék ... tovább

Pirított hagymás sertéshús

A húst vékony szeletekre vágjuk és felcsíkozzuk. Megszórjuk a keményítővel és átkeverjük. A wokot felhevítjük, ha forró beleöntjük az olajat és, ha füstöl, rádobjuk a húst, kevergetve barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a nagyobb ... tovább

Paradicsomos garnéla

A paradicsomot hámozzuk meg és kicsumázva vágjuk kis darabokra. A rákot tisztítás után keverjük el a szójaszószal és hagyjuk 20 percet állni. Forró serpenyőben vagy wokban hevítsük fel az olaj felét és dobjuk bele az apróra ... tovább

Scampi tüzesen

A scampit megtisztítjuk, a chilit és a fokhagymát apróra vágjuk. Az olajat serpenyőben felhevítjük, beledobjuk a chilit és a fokhagymát, csak addig süsük amíg felszáll az illata, ekkor rászórjuk a scampit, forgatva süssük a rákok ... tovább

Kínai ötfűszerkeverék

Egyenlő mennyiségű szecsuáni borsot, fahéjat, szegfűszeget, édesköményt és csillagánizst finomra őrlünk és jól összekeverjük. Fedeles üvegben jól tárolható. Ez egy jó illatú, pikáns és enyhén édes, csípős kínai ... tovább

Édes-savanyú kacsamell

A bőrös kacsamellet vékonyra szeleteljük, majd sóval, borssal meghintjük. A wokban, felhevített olajban , kis adagokban ropogósra sütjük. Lecsepegtetve, félre tesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékban, nagyját leöntjük, de ... tovább

Szecsuáni kínai kel saláta

A kínai kelt gondosan megmossuk, a levelek között lehet lakó és föld, majd vékony csíkokra vágjuk. A póré fehér részét vékonyra karikázzuk. Az olajat felhevítjük és az ujjnyi gyömbérdarabot lerezelve, a fokhagymát és chilit, ... tovább

Gung bao csirke

Pirítsuk meg szárazon a mogyorót, majd tegyük félre. A kicsontozott lebőrözött csirkemellet vágjuk ceruzányi csíkokra és hintsük meg a keményítővel. 2 evőkanálnyi forró olajban süssük át a csirkedarabokat, szép barnára. ... tovább

Marhacsíkok kínai kellel sütve

A szójaszószt, a szezámolajat, az ecetet és gyömbért összekeverjük és a vékony csíkokra vágott marhahúst beleforgatjuk. Egy órára tegyük félre. Közben a kínai kel vastag ereit vágjuk ki, csíkozzuk fel, a paprikát és a hagymát ... tovább