Scampi tüzesen
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1/2 dl
konyak |
246 |
0 |
0 |
1.7 |
0 |
0 |
| 5 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
pirospaprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
6 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 3 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 50 dkg
scampi |
75 |
14.9 |
0.8 |
2.2 |
0 |
200 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A scampit megtisztítjuk, a chilit és a fokhagymát apróra vágjuk. Az olajat serpenyőben felhevítjük, beledobjuk a chilit és a fokhagymát, csak addig süsük amíg felszáll az illata, ekkor rászórjuk a scampit, forgatva süssük a rákok rózsaszínűvé válásáig, ne süssük túl, mert megkeményedik. A tűzről levéve belekeverjük a paprikát és ráöntjük a konyakot. Meggyújtjuk és lehetőleg lángolva adjuk asztalra, mire a lángok kialszanak tálalhatunk.
Pitakenyeret adjunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)