A meggyet kimagozzuk és a cukorral átkeverve fél napot vagy egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap felöntjük fél liter vízzel és a fűszereket beledobva nem túl puhára főzzük. A tejszínt simára keverjük a pudingporral és a forró lé ... tovább
A meggyet kimagozzuk és felöntjük 1 liter vízzel. Megcukrozzuk és a fűszereket beledobva nem túl puhára főzzük. A tejfölt simára keverjük a liszttel és a forró lé egy részével elkeverve visszaöntjük a levesbe, ha ismét felforrt ... tovább
A káposztát legyaluljuk és besózzuk, de csak finoman, mert nem kell kicsavarni, egy órát állni hagyjuk. A répát belereszeljük, majd az öntethez valókat összekeverjük és az egészet összeforgatjuk. Tálalás előtt, legalább két ... tovább
A számomra szimpi zöldséget (karfiol, répa, borsó..., akár vegyesen is), sós vízben puhára főzöm, leszűröm.
1 nagy pohár tejfölbe belekeverek 2 egész tojást. Ezt a zöldségekre teszem. Majd kivajazott tepsibe öntöm, sajtot ... tovább
Az apróra tört étcsokit felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, 2 tojássárgát és a felvert tojásfehérjét.
32,5cmX22,5cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük, utána kakaóval megszórt sütőpapírra ... tovább
A tojást cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejfölt, olajat, ismét kikeverem. Majd következik a liszttel elkevert sütőpor, apránként hozzáadva és elkeverve, majd a kimagozott meggy. Kivajazott, kilisztezett tepsiben tűpróbáig ... tovább
A rizst a szokásos módon megpároljuk. A felvert tojásokból a felhevített olajon, két részletben vékony rántottát sütünk, de ne szárítsuk ki. Az újhagymát zöldjével együtt vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy serpenyőben vagy ... tovább
A fafülgombát beáztatjuk langyos vízbe, úgy fél óra múlva lecsepegtetjük és vékony csíkokra vágjuk. hasonló darabokra vágjuk a répát, a bambuszrügyet és a tofut. A maradék főtt vagy sült csirkemellet, de bármilyen maradék ... tovább