A felhevített olajon átsütjük a felkockázott bacont, rádobjuk a finomra vágott hagymát és a zöld, csípős paprikát. Összesütjük, majd a centisre metélt csirkemellet enyhe pirulásig kevergetjük rajta. Felöntjük a paradicsomlével, ... tovább
A tojásfehérjéket laza habbá kavarjuk, majd a sót és a porcukrot hozzáadva keményre verjük, beleforgatjuk a kókuszreszeléket. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 150 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Hagyjuk ... tovább
Az apróra kockázott bacont a felhevített olajon szárazra sütjük, majd szűrőkanállal kiszedve félre tesszük. A zsiradékon a finomra vágott hagymát megpirítjuk és a felkockázott cukkínit átpároljuk benne. A zúzott fokhagymával, a ... tovább
A zsemléket félbe vágjuk és a belsejüket kikaparjuk. A felhevített olajban a finomra vágott hagymát átpároljuk, majd a lebőrözött, kis kockára vágott kolbászt belekeverjük. Gyengéden átpirítjuk, majd langyosra hűtjük. A reszelt ... tovább
A felhevített olajon a finomra vágott zöldséget megpirítjuk, rádobjuk a két csípős és a három TV paprikát, majd jól átforgatjuk. A kicsire vágott paradicsommal és a fűszerekkel összeforraljuk. A vörösbort belekeverve felfőzzük. ... tovább
A csirkemellet kifilézzük és lapjában félbe vágjuk. Gyengéden megütögetjük, majd sóval, borssal meghintve az olajban elősütjük. Tepsibe rakosgatjuk. A megmaradt sütőzsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát és ... tovább
A mazsolát öntsük le egy bögre forró vízzel, 20 perc múlva csepegtessük le. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, majd a réteslapok felét, rétegenként vajjal olvasztott vajjal megcsepegtetve helyezzük bele. Sós vízben, előírás szerint ... tovább
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, a zúzott fokhagymával, sóval és a bors felével bedörzsöljük, majd tíz perc pihentetés után, a felhevített olajban, pirosra sütjük. Ha kihűlt, apró kockára vágjuk. A lime és a citrom ... tovább
A csirkecombokat a fűszerekkel bedörzsölve, kevés forró olajban elősütjük. A megtisztított, felkarikázott burgonyát sóval, borssal elkeverjük és a finomra vágott hagymafélékkel jénaiba terítjük. Ráöntjük a bort és a hús ... tovább
A burgonyát, sós vízben megfőzzük, majd a héját eltávolítva, gerezdekre vágjuk. A felhevített vaj-olaj keveréken pirosra sütjük. A vége felé a finomra vágott fokhagymával, a rozmaringgal és borssal ízesítjük. Nagyobb mennyiség ... tovább