A felhevített olajon pároljuk meg, a finomra vágott hagymát. Dobjuk rá a darált pulykahúst és kevergetve, pirítsuk morzsásra. Közben fűszerezzük és kevés vizet aláöntve, pároljuk puhára. A vége felé keverjük bele a ... tovább
A tököt a szokásos módon megsütjük, majd áttörjük. Összedolgozzuk a tojások sárgájával kikevert cukorral, a liszttel összeszitált fahéjjal, végül beleforgatjuk, a csipet sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszából, ... tovább
A felforrósított vajon pirítsuk meg a kis kockára metélt hagymát, majd dobjuk rá a vékony csíkokra vágott édesköményt és a karalábét. Rövid párolás után, öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ha megpuhult, ... tovább
A cukkínit vágjuk félbe, magozzuk ki és vágjuk gyufaszálnyi darabokra. A felhevített olajon pároljuk meg a finomra aprított hagymát. Dobjuk rá a cukkínit, ízesítsük a lime kicsavart levével, lereszelt héjával, a zúzott ... tovább
A citrom levét kicsavarjuk, majd két pohár vízzel felöntjük. Ebbe a lébe tegyük, a gyufaszálnyi csíkokra vágott zellert. Pár perc pihentetés után a zellert leszűrjük, a levet felforraljuk, beletesszük a sót, a mézet és a ... tovább
A finomra vágott hagymát az olajon megpároljuk, majd a csíkokra vágott sertéshúst átsütjük rajta. Közben fokhagymával, babérral, sóval és borssal ízesítjük. Hozzákeverjük a darabokra vágott zöldbabot és mindig, csak kevés ... tovább
A tonhal olaját leöntjük és félretesszük. A salátát és a paprikát csíkokra vágjuk. A paradicsomot félbe-negyedbe szeljük. A tojásokat keményre főzzük és kihűtve, karikára vágjuk, az olívabogyókat felkockázzuk. Az ecetből, a ... tovább
A kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd bő olajban aranybarnára sütjük.
A felhevített olajban megpároljuk a félfőre vágott hagymát és a felcsíkozott paprikákat. Fűszerezzük sóval, borssal, zúzott ... tovább
A fűszereket és az olaj harmadát öntsük mixerbe, keverjük simára. A sajtokat a méretüktől függően vágjuk félbe vagy harmadba. A sajtok mindkét oldalát kenjük meg a turmixolt páccal, majd helyezzük egymásra. Helyezzük dobozba és ... tovább
Ehhez recepthez a tészta kétszeresét készítsük el. Majd béleljünk ki vele egy püspökkenyér formát, úgy, hogy a szélén jócskán túllógjon. A vajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, keverjük bele a zúzott ... tovább