A száraz hozzávalókat összeszitáljuk, majd a tojást és a vajat hozzágyúrjuk. Két órára, fóliába tekerve hűtőbe tesszük. Vékonyra nyújtjuk és formákkal kivágjuk, 175 fokos sütőben, 10 perc alatt kisütjük. Langyos ... tovább
A töltelékhez a a gesztenyemasszát, a rumot, a mazsolát, a fahéjat és a porcukrot eldolgozzuk.
A lisztet és a vajat morzsásra keverjük, majd a langyos tejfölben felfuttatott élesztővel, sóval és a cukorral
simára gyúrjuk. Késfok ... tovább
A tojásfehérjét elkeverjük a sóval és a citromlével, majd gőz felett kemény habbá verjük. Közben hozzáadjuk a porcukrot. Végül beleforgatjuk a keményítővel elkevert kókuszreszeléket. Sütőpapírral bélelt sütőlapra, ... tovább
Az olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd hozzákeverjük a bőrével együtt kockára vágott csülköt. Tegyük bele a csontot is. Csendes tűzön, kevergetve süssük, amíg a levét kiengedi. Dobjuk bele a babérlevelet, a ... tovább
A levelestésztát kerek formába fektetjük. A pudingport felfőzzük a tejjel, 5 dkg cukorral és csipetnyi sóval, majd langyosra hűtjük. Habosra keverjük a vajjal és a tésztára simítjuk. A tetejére szórjuk a megmaradt cukorral és ... tovább
A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. Átsütjük rajta a felkockázott birkacombot, hozzákeverjük a feldarabolt zöldségeket és felöntjük vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük ... tovább
A krumplit lereszeljük, és az áttört májjal, a majoránnával és a finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, borssal összegyúrjuk. 2 liter vizet felforralunk, sót, egy evőkanál paprikát és két kocka húsleves alapét ... tovább
A csontot a fűszerekkel, két liter vízben, főni tesszük, majd a zöldségeket két óra múlva hozzáadjuk és még egy órát főzzük. A kapott levest leszűrjük és a zöldségeket apróra vágjuk, félretesszük. A megdarált sertéshúst ... tovább
Az olajban átsütjük a felszeletelt kolbászt és kockára vágott sonkát, majd hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket és ezekkel is összepirítjuk. Felöntjük liternyi vízzel, beleszórjuk, a kissé rövidebbre vágott káposztát és a ... tovább
A libamellről a bőrét óvatosan eltávolítjuk, majd a húst a csontról lefejtjük. A húst, a beáztatott és jól kicsavart zsemlével és a hagymával kétszer átdaráljuk, majd a tojással, egy evőkanál zsírral és a fűszerekkel ... tovább