Kókuszos habkarikák
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 evőkanál
étkezési keményítő |
344 |
0.5 |
0 |
86 |
0 |
0 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
25 dkg
kókuszreszelék |
609 |
5.6 |
62 |
6.4 |
23.5 |
0 |
25 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
4 db
tojásfehérje |
14 |
3 |
0.1 |
0.2 |
0 |
0 |
1 teáskanál
citromlé |
18 |
0.2 |
0 |
3.1 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tojásfehérjét elkeverjük a sóval és a citromlével, majd gőz felett kemény habbá verjük. Közben hozzáadjuk a porcukrot. Végül beleforgatjuk a keményítővel elkevert kókuszreszeléket. Sütőpapírral bélelt sütőlapra, karikákat nyomunk és a tetejüket csipetnyi kókuszreszelékkel díszítjük. 120 fokra előmelegített sütőbe tesszük a tepsit. A hőt azonnal 80 fokra visszavesszük és 40 percig szárítjuk a karikákat. A sütő ajtaját résnyire támasszuk ki. Nyitott ajtajú sütőben hagyjuk kihűlni.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)