Kókuszos habkarikák (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Desszert, Kártyaparti , Teaparti, Lassan sütött, Karácsony, Édes, Tojás, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
25 dkg kókuszreszelék 609 5.6 62 6.4 23.5 0
25 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
4 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
1 teáskanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásfehérjét elkeverjük a sóval és a citromlével, majd gőz felett kemény habbá verjük. Közben hozzáadjuk a porcukrot. Végül beleforgatjuk a keményítővel elkevert kókuszreszeléket. Sütőpapírral bélelt sütőlapra, karikákat nyomunk és a tetejüket csipetnyi kókuszreszelékkel díszítjük. 120 fokra előmelegített sütőbe tesszük a tepsit. A hőt azonnal 80 fokra visszavesszük és 40 percig szárítjuk a karikákat. A sütő ajtaját résnyire támasszuk ki. Nyitott ajtajú sütőben hagyjuk kihűlni.