A kicsontozott rostélyost lehártyázzuk, majd középen felszúrjuk és beletűzzük a répákat, majd a vékony csíkokra vágott baconnal, az eredeti recept szerint, pancettával, a répa négy oldalán, a vékony csíkokra vágott szalonnával ... tovább
Ez egy igazi téli olasz étel. A felhevített olajon süssük barnára a kolbászokat, majd egy tálon tegyük félre. A zsiradékon pároljuk át a hagymát és adjuk hozzá, a kis darabokra vágott, kelkáposztát. Kevergetve süssük, amíg ... tovább
Az endíviát megtisztítjuk és egy evőkanálnyi vajat a serpenyőbe dobunk, majd felöntjük, pohárnyi, vízzel. Ha felforrt, borssal és sóval ízesítjük, majd belehelyezzük az endíviákat. Fedő alatt, néha megfordítva, főzzük kb. ... tovább
Ezt az ételt, ha lehet, vastag falú, öntöttvas fazékban készítsük el. A húst vágjuk a pörkölthúsnál nagyobb darabokra, majd a kis részletekben süssük, a vaj-olaj keverékben barnára. A finomra vágott hagymát, kevergetve, ... tovább
A gyömbért meghámozzuk és vékonyra szeleteljük. Tálra tesszük és megszórjuk a sóval, jól átforgatjuk. Néhányszor átkeverve, egy órát, hagyjuk állni. Jól lecsepegtetjük, sőt papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet, majd ... tovább
A citrom sárga héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk, majd a cukorhoz adjuk. Ráöntünk a 6 deci vizet és csendes tűzön felforraljuk. Néhány percig forraljuk, közben a keletkező habot leszedjük. Szűrjük át. A gyömbért ... tovább
A teafűből liternyi vízzel teát főzünk, hozzáadunk egy hüvelykujjnyi vékonyra szelt gyömbért és a lime lereszelt héját. Ha kissé lehűlt leszűrjük, majd belekeverjük a lime kicsavart levét és a mézet.
Melegen síelés után ... tovább
A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a felkarikázott répaféléket. Gyengén átpirítjuk, majd felöntjük egy pohár vízzel és hozzáadjuk a feldarabolt ... tovább
A zabpelyhet ledaráljuk. A tojássárgáját kikeverjük az édesítővel, majd elkeverjük a tejjel, a darált mákkal, a sütőporral és a zabpehellyel. Beleforgatjuk a csipetnyi sóval keményre vert tojásfehérjét és a kis darabokra vágott ... tovább
A fenyőmagot szárazon megpirítjuk és félretesszük. A kelbimbót felnegyedeljük, az újhagymát felkarikázzuk. A felhevített olajon átsütjük a zöldségeket, majd lefedve, kis lángon puhára pároljuk. Ha elkészült átkeverjük a ... tovább