Savanyított gyömbér
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
10 dkg
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
30 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
6 dl
rizsecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
60 dkg
gyömbér |
61 |
2.5 |
0.8 |
11 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A gyömbért meghámozzuk és vékonyra szeleteljük. Tálra tesszük és megszórjuk a sóval, jól átforgatjuk. Néhányszor átkeverve, egy órát, hagyjuk állni. Jól lecsepegtetjük, sőt papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet, majd üvegekbe rakjuk. A rizsecetet felforraljuk a cukorral és ráöntjük a gyömbérre. Az üvegeket lezárjuk és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Másnap már fogyasztható.
A gyönyörű, rózsaszínű gyömbér ízesítőnek és díszítésnek is kitűnő.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)