Savanyított gyömbér (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Édes, Sós, Savanyú, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A gyömbért meghámozzuk és vékonyra szeleteljük. Tálra tesszük és megszórjuk a sóval, jól átforgatjuk. Néhányszor átkeverve, egy órát, hagyjuk állni. Jól lecsepegtetjük, sőt papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet, majd üvegekbe rakjuk. A rizsecetet felforraljuk a cukorral és ráöntjük a gyömbérre. Az üvegeket lezárjuk és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Másnap már fogyasztható. A gyönyörű, rózsaszínű gyömbér ízesítőnek és díszítésnek is kitűnő. |