Savanyított gyömbér (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Anna
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Édes, Sós, Savanyú, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg konyhasó 0 0 0 0 0 0
30 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
6 dl rizsecet ? ? ? ? ? ?
60 dkg gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gyömbért meghámozzuk és vékonyra szeleteljük. Tálra tesszük és megszórjuk a sóval, jól átforgatjuk. Néhányszor átkeverve, egy órát, hagyjuk állni. Jól lecsepegtetjük, sőt papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet, majd üvegekbe rakjuk. A rizsecetet felforraljuk a cukorral és ráöntjük a gyömbérre. Az üvegeket lezárjuk és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Másnap már fogyasztható.
A gyönyörű, rózsaszínű gyömbér ízesítőnek és díszítésnek is kitűnő.