A káposztát lereszeljük és besózva fél órát állni hagyjuk, majd jól kicsavarjuk. A cukorból kiskanálnyit a tejbe szórunk, a többit a felhevített olajban megbarnítjuk és a káposztát hozzákeverve szép aranylóra sütjük. ... tovább
Egy tűzálló tálat a zsírral kikenünk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit jól elkeverjük, majd a tálba öntjük. A forró sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A felmelegített, szükség esetén ... tovább
A cukorral ízesített langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, ha felfutott, hozzáadjuk a tojássárgájával elkevert, langyos vajat, a lisztet és a sót. Jól kidolgozzuk, majd egy óra alatt, meleg helyen megkelesztjük. Lisztezett deszkán ... tovább
A húst 2 centis darabokra vágjuk. A joghurtba keverjük a fűszereket, az aprított petrezselymet, a citrom levét, reszelt héját és a zúzott fokhagymát. Beleforgatjuk a pácba a húskockákat és 3-4 órát hűtőben tartjuk. A paprikát és ... tovább
A felforrósított olajban a rizst fehéredésig pirítjuk, majd hozzákeverjük a finomra vágott vörös- és fokhagymát. Addig kevergetjük, amíg a hagyma üveges lesz. Felöntjük az alaplével és a paradicsomlével, megsózzuk és kis ... tovább
A hús fazékba tesszük, rászórjuk a fűszereket, a fokhagymát és egy fej darabolt hagymát, felöntjük a csirkealaplével és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Takarékon, finoman gyöngyözve 3 órát főzzük. A húst kivesszük és ... tovább
A lisztet összeszitáljuk a sóval és a sütőporral. A közepébe öntjük az olajat és villával eldolgozzuk. Ráöntünk egy deci forró vizet és elkeverjük, majd összegyúrjuk. Letakarva negyed órát pihentetjük. Tojásnyi gombócokat ... tovább
A csirkét megsütjük, de a legegyszerűbb ha veszünk egy kész grillcsirkét. A madarat kicsontozzuk és a bőrével együtt apró darabokra vagdaljuk. A tejfölbe keverjük a fűszereket, a finomra vagdalt hagymát, a lecsepegtetett kukoricát, ... tovább
Egy gyorsforralóban vizet forralunk. Megmártjuk, a forrásban lévő vízben, a paradicsomokat és lehúzzuk a héjukat. Felnegyedelve, a magos részt eltávolítva, kockára vagdaljuk a paradicsom húsát. A finomra metélt vöröshagymát és ... tovább