Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Spanyol párolt rizs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Gabonafélék, Zöldség, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 dl paradicsomlé 100%-os 43 0.2 0.04 10.7 0.3 0
2.5 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
30 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajban a rizst fehéredésig pirítjuk, majd hozzákeverjük a finomra vágott vörös- és fokhagymát. Addig kevergetjük, amíg a hagyma üveges lesz. Felöntjük az alaplével és a paradicsomlével, megsózzuk és kis lángon főzzük, amíg a felszínről eltűnik a lé. A lángot eloltjuk és szorosan lefedve még 10 percet hagyjuk pihenni. Tálaláskor belekeverjük a finomra metélt petrezselyemzöldet.
Roston vagy grillen sült húsok mellé ajánlom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)