Tortilla
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
30 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztet összeszitáljuk a sóval és a sütőporral. A közepébe öntjük az olajat és villával eldolgozzuk. Ráöntünk egy deci forró vizet és elkeverjük, majd összegyúrjuk. Letakarva negyed órát pihentetjük. Tojásnyi gombócokat formázunk és késfok vastagságúra nyújtjuk. Vastag falú serpenyőben, takarékon mindkét oldalát megsütjük. Ha a tészta idő előtt felhólyagzik nyomjuk le lapátkanállal. Tálalásig tartsuk melegen.
Sült húsokkal, zöldségekkel tölthető, de mártogatókhoz is kitűnő.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)