A hagymákat megtisztítjuk, tetejét levágva, a belsejét kivájjuk. Az aljukból is levágunk egy karikát, hogy megálljanak. A zöldségeket megtisztítjuk, lereszeljük és egy evőkanál olajon kissé megpirítjuk, majd a vörösborral és a ... tovább
A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. A tejfölbe belekeverjük a tojásokat, a reszelt sajt felét, a zúzott fokhagymát és fűszerezzük. A konzerveket leszűrjük és leöblítjük, a sárgarépát lereszeljük, majd az ... tovább
1 l forrásban lévő sós vízbe, folytonos keverés mellett beleöntjük és csomómentesre főzzük a kukoricadarát, vigyázat pöfékel és meleg. Fedő alatt 20 percig pihentetjük. A hagymát felkarikázzuk és az olajon megpirítjuk. A ... tovább
A padlizsánokat meghámozzuk és 1 centi vastag karikákra vágjuk. Lesózzuk és állni hagyjuk, majd lemossuk. Egy, sütőbe is tehető, serpenyőben felforrósítjuk az olajat és megsütjük a padlizsánszeleteket. Közben elkeverjük a ... tovább
A paprikákat megmossuk, letörölgetjük és a szárrészét levágjuk. 2 tojást keményre főzünk, meghámozunk. A sonkával, a füstölt szalonnával, a vöröshagymával és a paprika lehulló részeivel ledaráljuk. A harmadik tojást ... tovább
A csirkecombokat kicsontozzuk. A reszelt roquefort sajt egyharmadát összekeverjük 1 tojással, 1 evőkanál tejföllel, a borssal és a zúzott fokhagymával és az apróra vágott metélőhagymával. A csont helyére kenjük a masszát, majd ... tovább
A szikkadt zsemlét a sörbe beáztatjuk. A húst megdaráljuk, összedolgozzuk a sörös zsemlével, a mustárral, a tojással, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Addig gyúrjuk, amíg a massza az összes folyadékot felveszi. Vizes ... tovább
A szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A szeletelt sonkát hússzelet méretűre vágjuk. A szűzszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a zsályával. Egy szűzérmére ráteszünk egy szelet sonkát és ... tovább
Először a tölteléket készítsük el. A megtisztított és finomra vágott vöröshagymát a forró olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd ízlés szerint fűszerezzük és hagyjuk kihűlni. A lisztet a tejjel és a sóval ... tovább
A lisztet összekeverjük a sütőporral és összegyúrjuk a tehéntúróval, a vajjal, a tojássárgájákkal, a sóval, a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Lisztezett gyúródeszkán 1.5 cm vastagra kinyújtjuk és egy közepes nagyságú ... tovább