Sonkás szűzérmék
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 dkg
szűzpecsenye |
163 |
21 |
8.1 |
0.4 |
0 |
68 |
| 1 dkg
főtt füstölt sonka |
308 |
15.7 |
27 |
0.2 |
0 |
82 |
| 1 kávéskanál
zsálya |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1/2 dl
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
| 5 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A szeletelt sonkát hússzelet méretűre vágjuk. A szűzszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a zsályával. Egy szűzérmére ráteszünk egy szelet sonkát és fogpiszkálóval összetűzzük, hogy fordításkor ne essen szét. Az olajon felhevítjük a vajat és ebben süssük meg, egyszer megfordítva a hússzeleteket. Ne szárítsuk ki.
Tálaláskor a szaftjával leönthetjük.
Ajánlott köret a burgonyapüré és párolt zöldség.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)