A vaddisznóhúst kisujjnyi csíkokra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, megpirítjuk rajta az apró kockára vágott hagymát. Rátesszük a húst, fehéredésig sütjük, majd megfűszerezve, saját levében pároljuk. A ... tovább
A halszeleteket besózzuk, egy órát állni hagyjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk és felhevített olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük. Az apróra felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a finomra vagdalt ... tovább
A rák súlya tisztítva értendő. Csak az élő állatokat használjuk fel. A kifejtett rákhúst diónyira daraboljuk. kockákra daraboljuk. Egy serpenyőben, egy kanálnyi kivételével felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a rákhúst. Óvatosan ... tovább
40 dkg lisztből 7.5 dkg vaj hozzáadásával, a sót és az ecetet belekeverve, két-két és fél deci vízzel jól kidolgozott rétestésztát készítünk. A maradék 10 dkg lisztet gyorsan belegyúrjuk, a 40 dkg vajba, hogy a kezünk ... tovább
A tésztalapokat nem túl puhára főzöm, majd hideg vízzel leöblítve, konyharuhára terítem. A langyos besamelbe keverem a megreszelt sajtok felét. Az olajjal kikenek egy megfelelő méretű edényt és egy rétegben tésztát terítek rá, ... tovább
A kockákra vágott húst az olajban az apróra vágott hagymával, zöldpaprikával, paradicsommal puhára pároljuk, ha kell kevés vizet adunk hozzá. Rádobjuk a csíkokra vágott császárhúst, tovább pároljuk egy negyed órát, majd ... tovább
A húst megmossuk, szárazra töröljük és kis kockákra vágjuk. Forró olívaolajon adagonként lepirítjuk, sózzuk. Hozzákeverjük a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát és hozzáadjuk a szétnyomott paradicsomot. Befűszerezzük és ... tovább
A sütőedény alját, egy rétegben, palacsintával kibéleljük. A többi palacsintát, a diókrémmel megtöltjük és 3 ujjnyi tekercsekre vágjuk. Szorosan egymás mellé állítva, a sütőedénybe tesszük, majd az öntettel leöntjük. ... tovább
Az almát héjastul lereszeljük. Ízlés szerin cukorral és fahéjjal elkeverve, állni hagyjuk. A lisztet, a margarint, a cukrot, a tejfölt, a sütőport, a sót, a két tojássárgát, a citromhéjat, a sót és az élesztőt összegyúrjuk, ... tovább
A lisztből, a vajból egy evőkanálnyit, a cukorból egy mokkáskanálnyit elveszünk. A felforrósított rumot ráöntjük a mazsolára és időnként megkeverve állni hagyjuk. a meglangyosított tejben elkeverjük a mokkáskanálnyi cukrot és ... tovább