Dorozsmai molnárponty
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 kg
ponty |
143 |
15.8 |
8.7 |
0.1 |
0 |
70 |
| 10 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 25 dkg
gomba |
40 |
5.9 |
0.5 |
3.3 |
3 |
0 |
| 15 dkg
lecsókonzerv |
25 |
1.3 |
0.3 |
4.2 |
1.9 |
0 |
| 5 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 50 dkg
csusza tészta |
392 |
15 |
3.4 |
72.9 |
3.2 |
0 |
| 1 teáskanál
pirospaprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 evőkanál
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
| igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A halszeleteket besózzuk, egy órát állni hagyjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk és felhevített olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük. Az apróra felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a finomra vagdalt hagymát, a vékonyra felszeletelt gombát rádobva félpuhára pároljuk, a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a lecsót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük 3 dl tejföllel. Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, összekeverjük a gombás lecsóval, majd tűzálló tálba tesszük. Elrendezzük a tetején a halszeleteket, meglocsoljuk a maradék tejföllel. Előmelegített sütőben, 175 fokon pirosra sütjük.
Előre elkészíthető, csak sütni kell frissen.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)