Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Dorozsmai molnárponty

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Rakott, Csőben sült, Hirtelen sült, Főtt, Diszkosz, Sós, Meleg, Halak, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg ponty 143 15.8 8.7 0.1 0 70
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
25 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
15 dkg lecsókonzerv 25 1.3 0.3 4.2 1.9 0
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
50 dkg csusza tészta 392 15 3.4 72.9 3.2 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halszeleteket besózzuk, egy órát állni hagyjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk és felhevített olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük. Az apróra felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a finomra vagdalt hagymát, a vékonyra felszeletelt gombát rádobva félpuhára pároljuk, a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a lecsót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük 3 dl tejföllel. Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, összekeverjük a gombás lecsóval, majd tűzálló tálba tesszük. Elrendezzük a tetején a halszeleteket, meglocsoljuk a maradék tejföllel. Előmelegített sütőben, 175 fokon pirosra sütjük.
Előre elkészíthető, csak sütni kell frissen.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)