Zsírt serpenyőbe tesszük, kis lángon felolvasztjuk, majd a kolbászokat belehelyezzük. A zsiradék éppen lepje el a kolbászt. Kis lángon 20 percig rotyogtatjuk, majd 10 percig, nagy lángon sütjük, esetleg egyszer megfordítjuk. ... tovább
A csülköt beáztatjuk egy éjszakára, majd másnap friss vízben puhára főzzük. Kicsontozzuk, majd kockára vágjuk és félretesszük. A levét is megőrizzük. A babot is beáztatjuk, a csülökkel egy időben, de külön tálban.
Másnap, a ... tovább
A marhahúst és a faggyút átdaráljuk, majd sóval, borssal fűszerezzük. 4, a zsemléknél kissé nagyobb koronggá formázzuk. Két-két baconszelettel körbeburkoljuk, majd egyszer megfordítva, mindkét oldalát 2 evőkanál olajban, 3 ... tovább
A feldarabolt répát és a levágott szárát, kevés sóval, borssal ízesített vízzel felöntve puhára pároljuk. Lecsepegtetjük a répát, a szárat kidobjuk és a répát turmixba tesszük. A sajttal és a vajjal áttörjük, szükség ... tovább
A félkarikára vágott répát sós, borsos, a lime levével és lereszelt héjával ízesített vízben, roppanósra főzzük. A répát lecsepegtetjük és félre tesszük. A levét két pohárnyira egészítjük ki. A lemosott quinoát a ... tovább
A felhevített olajon az őrölt fűszereket megpirítjuk, majd a húst, a finomra vágott hagymákat, a paprikát és a paradicsomot belekeverjük. Rövid lében pörköljük, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Hozzáadjuk a vékony ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a karikára vágott debrecenit, majd félre tesszük. A sütőzsiradékon átpirítjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A paradicsompürét belekeverve, addig sütjük, amíg a ... tovább
A meggyet kimagozzuk, a súly magozva értendő, majd a porcukorral, a fahéjjal és a vaníliáscukorral elkeverjük. Amíg a tésztát gyúrjuk pihenni hagyjuk. A lisztet, a zsírt, a vajat összemorzsázzuk, majd a tejföllel és egy tojással ... tovább
A felhevített vaj-olaj keveréken a finomra vágott hagymát, a chilit, a reszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát megpirítjuk. A felkarikázott répával összesütjük, majd a barnacukorral elkeverjük. Kevés vízzel felöntve, fedő alatt, ... tovább
A gombát kicsumázzuk, a tönköt félretesszük és másra használjuk el. Liternyi vizet forralunk, majd az ecettel, sóval, borssal és a babérlevéllel ízesítjük. A gombafejeket egy percig főzzük benne, majd kivéve lecsepegtetjük. A ... tovább