Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Debreceni sült bab

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Koleszban főztük, Buli, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint piros arany (csípős) 71 2.1 4.4 5.8 0 0
2 doboz fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 doboz paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
8 szál debreceni 0 0 0 0 0 75
12 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpirítjuk a karikára vágott debrecenit, majd félre tesszük. A sütőzsiradékon átpirítjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A paradicsompürét belekeverve, addig sütjük, amíg a színe kissé barnára vált. A leöblített babot hozzáadva összeforraljuk és kevés vízzel felöntjük. A debrecenit belekeverve tálaljuk. Sült baconszeletekkel díszítjük.
Friss kenyeret kínáljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)