A lapockát vágjuk tenyérnyi darabokra. Borssal, sóval fűszerezzük és tegyük tepsibe vagy sütőedénybe, a zsírral együtt. A fokhagymával és a feldarabolt hagymával forgassuk össze, közben szórjuk meg a fűszerekkel. Deci vizet ... tovább
Sóval, borssal meghintjük a marhaszegyet és ízlésünk szerint konyhai zsineggel körbekötjük.
A serpenyőben felhevített olajon, minden oldalán aranybarnára pirítjuk. Sütőedénybe tesszük, én egy kacsasütőt használtam, de ... tovább
A felhevített vaj-olaj keveréken megpirítjuk a csirkeaprólékot és a három darabra vágott szárnyakat. A húsokat szűrőkanállal kiszedjük, a leszedett zsiradékban átpároljuk, a finomra vágott hagymákat, majd kicsit később ... tovább
A liszthez adom a sót, a borsot, a sütőport és az őrölt köményt, jól összeszitálom, majd a vaj, tojássárgája és tejföl keverékkel jól összegyúrom. Hűtőben pihentetem és diónyi gombócokká formázom. 8 centis körlapokká ... tovább
A tojásfehérjéket a sóval és a később a cukorral kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a sóval, sütőporral, zsemlemorzsával, liszttel és a darált dióval elkevert masszát, közben hozzáadjuk az olajat. Sütőpapírral bélelt 28 cm-es ... tovább
A haldarabokat ujjnyira vágjuk, sózzuk, borsozzuk majd egy órát állni hagyjuk. Lecsepegtetjük és leszárítjuk. Lisztebe forgatjuk, majd a sörös masszába mártjuk és kisütjük. Az olajtól lecsepegtetve, a szalmaburgonyával és a ... tovább
A húst 3 centis kockára vágjuk és a felhevített zsírban átsütjük. A felkarikázott répát és a nagyobbra vágott hagymát hozzákeverjük és ezekkel is összesütjük. Rászórjuk a fűszereket és kevés vízzel felöntve párolni ... tovább
10 dkg megolvasztott vajat a cukorral és egy csipetnyi sóval elkeverjük, majd gyúrjuk bele a lisztet, a darált mandulát és a kakaóport. Nyomkodjuk sütőpapírral bélelt gyümölcstorta formába. Tegyük hűtőbe fél órára és az alját ... tovább
Egy evőkanál zsírral kikenjük a beáztatott cseréptálat, majd a hagymával és finomra vágott fokhagymával elkevert káposztát belerakjuk. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a káposztára terítjük. Végül a félretett zsírral ... tovább
A szobahőmérsékletű vajat, a tojások sárgájával és a cukor felével habosra keverjük. A lisztet, a darált mákkal, a sütőporral és a citrom héjával elkeverjük. A tojásfehérjéket a sóval és a félretett cukorral habbá verjük. ... tovább