Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1651 találat

Sajtos-tejszines csirkecomb

A csirkecombokat filézzük ki, a bőrt ízlés szerint távolítsuk el. A vajat langyosítsuk meg, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. A combokat hintsük meg sóval és borssal, mártsuk meg a vajban és fektessük tepsibe. A reszelt sajtokat ... tovább

Kukoricás-répás csirkecomb

A csirkecombokat sóval, borssal meghintjük. A felhevített olajban a finomra vágott hagymát átpirítjuk, majd a csirkecombok mindkét oldalát barnulásig sütjük. Felöntjük az alaplével és fedő alatt, kis lángon puhulásig pároljuk. Az ... tovább

Gixer túróscsuszája

Egy serpenyőbe tesszük az apró kockára vágott füstölt szalonnát és kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc már ropogós és minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. Két evőkanál ... tovább

Fácánleves

A tisztított és darabolt fácánt hideg vízben felteszünk főzni. Hozzáadjuk a feldarabolt gyökérzöldséget és a zellert, majd a kelkáposztát, a vöröshagymát és a fokhagymát. A két fej gombát és majoránnával fűszerezzük. Két ... tovább

Zelleres burgonyasaláta

A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük. Még melegen megtisztítjuk és kis kockára vágjuk. A szárzellert, a leveleivel együtt, felcsíkozzuk. A balzsamecetet, az olajat, a zúzott fokhagymát, a reszelt lilahagymát, cukorral, ... tovább

Májpástétommal töltött csirkemell

A felkockázott szalonnát átsütjük, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. A fűszerekkel és a zúzott fokhagymával ízesítjük, majd a feldarabolt májat hozzákeverve, fehéredésig sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni és ... tovább

Sonkával és túróval töltött csirkemell

A csirkemellet kifilézzük, majd lapjában félbe vágjuk. Fólia alatt nagy szeletekké verjük. Alufóliát olajjal megkenünk és a bacont ráterítjük. A közepére tesszük a csirkemellszeleteket. A vöröshagymát a túrót és a sonkát ... tovább

Harcsapaprikás kapros túrógaluskával

A harcsahúst kockára vágjuk és besózzuk. Az apróra vágott szalonnát az olajon pörcösre sütjük, ha kész a pörcöt félretesszük. A zsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, ... tovább

Sertésszelet kapros-gombás mártásban

A karajszeletek szélét bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Sóval, borssal és fátyolnyi liszttel meghintve a felhevített olajon, mindkét oldalukat pirosra sütjük. A sütőzsiradékban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, ... tovább

Skót tojás

6 tojást 4 percig forrásban lévő vízbe teszünk, majd hideg vízzel lehűtve, megtisztítjuk a héjától. A darált húst a fűszerekkel és egy tojással elkeverjük és ujjnyi lappá nyújtjuk. A főtt tojásokat a húsmasszába ... tovább