A finomra vágott medvehagymát a felforrósított vajon átpároljuk, majd felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi és puhára főzzük. Közben a kockára vágott zsemlét aranybarnára pirítjuk a sütőben. A leveshez adjuk a borban elkevert ... tovább
A medvehagymát vágjuk finomra, a retket és a zsenge répát szeleteljük fel uborkagyaluval. A joghurtba keverjük bele az öntet hozzávalóit és forgassuk össze a zöldségekkel.
Tálalás előtt hűtsük be. ... tovább
A magozott fekete olívát, a lecsepegtetett kapribogyót (kis üveg) a botmixer poharába öntjük, hozzáadjuk a szardellafilét és a mustárt. Kissé összezúzzuk, majd az olívaolajjal is átkeverjük. Figyeljük, hogy kissé darabos maradjon. ... tovább
A kétféle túrót áttörjük és annyi tejföllel dolgozzuk össze, hogy kissé lágyabb masszát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a finomra vágott medvehagymát. Kicsumázzuk a paprikákat és a túrókrémet az üregükbe ... tovább
A paradicsomot meghámozzuk és a magos rész nagyját kinyomjuk, majd feldaraboljuk. Ha a paradicsom savanyú, inkább használjunk sűrített paradicsomot, de ne pürét! A sütésálló, lefedhető serpenyőben felhevített olajon, pirítsuk meg ... tovább
A felhevített zsíron megpároljuk, a finomra vágott hagymát és a zöldpaprikát, majd hozzákeverjük a felkockázott paradicsomot és a fűszereket. Zsírjára sütjük és mindig, csak kevés vizet hozzáöntve, pépesre főzzük. Ismét ... tovább
A paradicsomokat forró vízbe mártva hámozzuk meg és a csumájukat kivágva, vágjuk apró darabokra. A lecsepegtetett zöld chilit és a vöröshagymát szintén metéljük finomra és keverjük hozzá a paradicsomhoz. Ízesítsük sóval, ... tovább
A pangasiusfiléket megsózzuk, megborsozzuk. A meglangyosított vajat elkeverjük az olajjal és a harmadát tepsibe öntjük. A filéket beleterítjük, ráreszeljük a lime-ok héját és rácsavarjuk a levüket. A tetejére csepegtetjük a ... tovább