Az összes hozzávalót egy tálban csomómentesre összekeverjük. Beolajozott, nyitott zacskóban a hűtőszekrénybe tesszük, és egy napig békén hagyjuk!
Kb. a háromszorosára dagad!
Levágunk a tésztából annyit, amennyit éppen sütni ... tovább
A malactarját vastagabbra szeleteljük, majd a bőrét bevagdossuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. A bográcsban annyi zsírt hevítünk, hogy a szeletek úszhassanak benne. A húsból, csak annyit beletéve, hogy ne hűtse ... tovább
A répát megtisztítom, megmosom, lecsöpögtetem és feldarabolom. A zöldségeket, sós vízben, roppanósra párolom, figyeljünk, az eltérő puhulási időre. A megpárolt zöldséget a felforrósított olajon megpárolt hagymára teszem, ... tovább
A megtisztított és hasábokra vágott csicsókát kb. 1 óráig erősen sós vízben áztatjuk. Papírtörlővel szárazra itatjuk. Bő, forró olajban sütjük, paprtörlőre szedve, a felesleges olajat lecsepegtetjük. Finomra vágott ... tovább
A burgonyát, sós vízben, héjában megfőzzük, meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, és kivajazott tepsibe terítjük. A tojássárgájával elkevert, sózott tejszínnel leöntjük, tetejére morzsoljuk a vajat, és a sütőben addig ... tovább
Az darabokra vágott almát 1 l, sóval, cukorral, darabka citromhéjjal, fahéjrúddal és szegfűszeggel ízesített vízben, majdnem puhára főzzük, majd a tejföllel simára kevert vaníliás pudingporral besűrítjük. Néhány percig ... tovább
Az apróra vágott vöröshagymát vajban megpároljuk, hozzáadjuk az összevágott gombát, megsózzuk, meghintjük egy kevés őrölt borssal és lepirítjuk. Ha a levét elfőtte, megszórjuk liszttel, egy kissé tovább pirítjuk, majd ... tovább
A keményre főzött, megtisztított tojásokat kettévágjuk. A tojások sárgáját kikaparjuk, villával eldolgozzuk a vajjal, a darált sonkával, és a tejföllel. ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tálra tett tojásfehérjéket ... tovább
A majonézhez hozzákeverjük a finomra vagdalt uborkát, kaprit, petrezselymet, tárkonyt és a hagymát, a fehérborral hígítsuk fel a mártást és ízesítsük a többi hozzávalóval. ... tovább
A halfilét sózzuk. A borból, citromléből, a zöldfűszerekből, az apróra vágott fokhagymából és az olivaolajból keverjünk páclevet. Helyezzük bele a halszeleteket és néhányszor megforgatva, hagyjuk állni egy bő órát. Fektessük ... tovább