Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tordai malacpecsenye bográcsban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Sörözés, borozás, Hirtelen sült, Hétvégi ebéd, Sós, Meleg, Húsfélék, Bogrács
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg bőrös malactarja ? ? ? ? ? ?
igény szerint zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A malactarját vastagabbra szeleteljük, majd a bőrét bevagdossuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. A bográcsban annyi zsírt hevítünk, hogy a szeletek úszhassanak benne. A húsból, csak annyit beletéve, hogy ne hűtse le a zsírt, néhányszor megforgatva, pirosra sütjük.
Muzsdéjjal, cikakáposztával és friss, puha kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)