Gombakrémleves
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
30 dkg
erdei gomba |
41 |
5.7 |
0.4 |
3.8 |
6 |
0 |
1 fej
hagyma |
39 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
1.3 |
0 |
5 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 evőkanál
finomliszt |
345 |
13.5 |
1 |
70.4 |
0.2 |
0 |
2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
2 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az apróra vágott vöröshagymát vajban megpároljuk, hozzáadjuk az összevágott gombát, megsózzuk, meghintjük egy kevés őrölt borssal és lepirítjuk. Ha a levét elfőtte, megszórjuk liszttel, egy kissé tovább pirítjuk, majd felöntjük 1 l vízzel, esetleg csontlével, ha puhára főtt a gomba, botmixerrel összeturmixoljuk. Tálalás előtt tejszínnel elkevert tojássárgáját keverünk bele, de ezzel már ne forraljuk.
A levesbetéthez néhány szép szelet gombát, külön, pirítsunk meg, ezt helyezzük a leves tetejére, pöttyözzük meg a vajjal, amiben a gomba sült és tejszínnel.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)